Mikä on Snooker Joensuu?


Olemme tällä hetkellä kymmenen henkilön biljardia harrastava porukka. Emme siis ole rekisteröity yhdistys tai yritys. Tarvittaessa otamme lisää jäseniä, vaikka tällä hetkellä kaikki porukassa tuntevat toisensa jo entuudestaan.

Saliltamme löytyy Riley Renaissance -snookerpöytä, Brunswick Century Supreme -poolpöytä, pingispöytä, corona ja dartstaulu. Lisäksi tilassamme on pari läppäriä surffailuun, shakkilauta pelivuoron odotteluun sekä muuta pientä sälää.


Historia


Vuosina 2010-2011 Peten ja Nikon työskennellessä biljardipöytien parissa, kiinnostus lajia kohtaan heräsi uudestaan. Aluksi pelailimme pubeissa ja pizzerioissa, kunnes vuonna 2011 Petelle heräsi ajatus oman pöydän hankkimisesta. Kesällä 2011 sopiva yksilö tuli vastaan ja Petestä tuli onnellinen kuuden jalan Valleyn omistaja.

Kesä kului biljardia takoessa ja snookeria televisiosta seuratessa. Snookerin katsominen innosti pelaamaan peliä. Valittettavasti Joensuusta ei löytynyt snookerpöytää, joka olisi ollut "yleisölle" avoinna, joten suuntasimme kohti Kuopiota, jossa kävimme toteamassa tämän hienon lajin erittäin haastavaksi. Reissulla kiinnostus kasvoi ja ensihätään Pete sai lahjaksi snookerpallot poolpöydälleen. Näin kului taas muutama kuukausi, mutta pöytä oli aika ahdas ja helppo snookerille. Ajatus omasta snookerpöydästä heräsi, mutta nettiä selaillessa ja pöytien hintalappuja tuijotellessa se tuntui aika mahdottomalta.

Marraskuussa 2011 jälleen ilmoituksia selaillessa vastaan tuli lähes priimakuntoinen Riley Renaissance -snookerpöytä ja hintakin oli kohtuullinen. Pete ja Niko alkoivat kysellä porukkaa, jos joillakkin olisi kiinnostusta osallistua tilan hankintaan. Lopulta porukka saatiin kasaan ja Pete päätti ostaa pöydän. Vuorokauden autossa istumisen ja tuhannen kilometrin jälkeen oli pöytä vihdoin saatu Joensuuhun ehjänä. Pöydän ollessa purettuna aloitimme kuumeisesti sopivan tilan etsimisen. Tämä osoittautui ajateltua hankalammaksi, koska tilan tulisi olla oikean mallinen, että se kokonsa puolesta sopisi meidän budjettiimme. Aluksi katsoimme autotalleja ja -halleja. Muutama toimistotilakin tuli katsottua ja lopulta kahden kuukauden etsintätyön jälkeen sopiva tila osui kohdalle. Tila päätettiin ottaa, mutta aluksi jouduimme puolittamaan tilan rakentamalla sinne väliseinän, koska tila olisi ollut turhan iso meidän käyttöömme. Tila oli kyllä juuri sopiva meidän käyttöömme, vaikka aluksi mietitytti se, kuinka saamme tuhat kiloa puuta ja kiveä kannettua toiseen kerrokseen. Pienellä rehkimisellä ja kekseliäisyydellä pöytä oli lopulta tilassa ja ensimmäiset pelit päästiin pelaamaan vuoden 2012 alussa.

Maaliskuussa 2012 saimme käyttöömme tilan toisen puolikkaan. Tilaan tuotiin pingispöytä, mutta se näytti kovin orvolta yksinään. Harkitsimme Peten kolikko-Valleyn tuomista tilaan. Pöytä oli kuitenkin liian pieni meidän mielestämme, joten selvitimme halukkuutta ostaa yhteiskäyttöön yhdeksänjalkainen poolpöytä. Pienen suostuttelun jälkeen halukkaita löytyi riittävästi ja aloitimme sopivan pöydän metsästyksen. Budjettiin sopivaa uutta pöytää ei löytynyt, mutta löysimme myynnissä olevan käytetyn Brunswick Century Supreme -pöydän järkevän matkan päästä. Pian pöytä olikin meillä jo autossa ja pääsimme taas rehkimään kivien kanssa toiseen kerrokseen. Jääkiekon MM-kisojen vuoksi pöydän kasaaminen lykkääntyi kolmisen viikkoa. Ensimmäinen 8-pallo pöydällä pelattiin 28. päivä toukokuuta 2012.

Uuden poolpöydän vallattua tilan, ei pingispöytä enää mahtunutkaan kunnolla omalle paikalleen. Ratkaisimme ongelman poistamalla pingispöydän jalat ja muokkaamalla tason alapintaan pehmusteet, jotta pingispöydän tason pystyi nostamaan poolpöydän päälle. Ratkaisusta tuli toimiva ja poolpöydän muuttamisessa pingispöydäksi ei montaa minuuttia aikaa kulu.